Om Wign

Nuværende version: v1.9

Wign er en social tegnsprogsencyklopædi. Formålet med siden er, at alle kan bidrage og dele tegn med hinanden: Tegn for fagbegreber, stednavn, bestemte personer og andre ord der ikke er hyppigt benyttet i døves dagligdag. Alt tegn, der ligger her kommer fra tegnsprogsbrugere, der gerne vil dele tegn med hinanden. Her kan du se, oprette og efterlyse tegn for en bestemt ord. En form for Wikipedia over dansk tegnsprog (og det skal ikke forveksles med Ordbog over Dansk Tegnsprog).

Selve grundidéen bag Wign.dk er inspireret af en blogindlæg af Kenneth Andersen på Danske Døve Ungdomsforbund's blog. Kenneth beskrev en fælles tegnbank, hvor alle er med til at bidrage med tegn. Navnet Wign er en akronym af Wikipedia og Sign.

Projektet blev dengang gennemført af DDU og 12K, men fejlede desværre på grund af kompliceret setup og kommunikationsproblemer med hjemmesideleverandøren. Wign blev lagt på hylden, indtil Troels Madsen tog over og senere kom Kenneth Andersen med i projektet. Målet med denne version er at gøre hele systemet transparant. Den underliggende kode er åbent, og selve processen er ikke hemmeligholdt. Du har som bruger en stor indblik i projektet, hjemmesiden og folket bag siden. Og du er med til at forme hjemmesiden ved at bidrage med indhold og/eller idéer og forslag.

Projektet er blevet til en virksomhed som i dag ejer af Troels Madsen, Kenneth Andersen og ITU-BD, som brænder for at berige adgang til tegnsprog på tvær af hverdag- og fagsamtaler. Gennem fælleskab kan vi bevare vores værdifulde kulturarv: Dansk tegnsprog. Projektet er støttet af DUFs InitiativStøtte. DUFs intativstøtte logo

Ikonerne her på siden er lavet af André Jensen

Du kan finde projektet på Github.com. Github’s primære funktion er at gøre det let at dele kode og samarbejde om projekter. Du er mere end velkommen til at deltage og bidrage med kodestumper eller rettelser til Wign's rygrad.

Du kan følge os på vores Facebook side.

Wign driver af Kenneth Andersen og Troels Madsen.

Wign logo